Pracownia Projektowa Grafit Architekci

BUDYNEK HALI MAGAZYNOWEJ Z CZĘŚCIĄ BIUROWĄ W JAWCZYCACH

Przedmiotem inwestycji jest budowa budynku biurowego z magazynem wraz z niezbędną infrastrukturą. Projektowana część biurowa zaprojektowana została na planie zbliżonym do prostokąta. Budynek posiada trzy kondygnacje nadziemne, na których są zlokalizowane pokoje biurowe, salki konferencyjne, pomieszczenia socjalne, sanitariaty oraz pomieszczenia pomocnicze.Parter i pierwsze piętro mają proste i symetryczne podziały z dużymi przeszkleniami wyposażonymi w zewnętrzne żaluzje przeciwsłoneczne. Elewację zaprojektowano z cegły - w nawiązaniu do istniejącej na terenie zabudowy. Ostatnia kondygnacja części biurowej jest wycofana w stosunku do niższych pięter, w całości przeszklona z zadaszeniem wysuniętym nad tarasem przynależnym do ostatniej kondygnacji.Hala magazynowa została zaprojektowana na planie w kształcie litery L. Bryła ma prostą formę, na której użyto płyty warstwowej w kolorze ciemno szarym.

Grafit Architekci