BUDYNEK BIUROWY Z CZĘŚCIĄ KONFERENCYJNĄ W MIEJSCOWOŚCI URZUT

Dla firmy INTER-ELEKTRO S.A. zaprojektowaliśmy budynek biurowo-konferencyjny. Obiekt zlokalizowany jest pomiędzy Aleją Katowicką a istnijącym zespołem budynków biurowo-magazynowych również naszego projektu. Punktem wyjścia była prosta bryła nawiązująca do budynków sąsiednich z której zostały powycinane pewne elementy tworząc w ten sposób strefę wejściową, przeszklenia części biurowej w parterze oraz taras na piętrze gdzie zlokalizowana jest część konferencyjna. Budynek został wykończony betonowymi które wraz z dużymi przeszkleniami i przecięciami w bryle tworzą nowoczesny i dynamiczny charakter mimo prostoty głównej bryły.

Powierzchnia zabudowy: 388 m²
Powierchnia całkowita nadziemna: 710 m²
Powierzchnia użytkowa: 560 m²
Lokalizacja: Aleja Katowicka, Urzut
Projekt: 2016
Realizacja 2018/2019

Grafit Architekci
Studio projektowe Grafit Architekci